Trollen har kommit till VellingeblommanDen första maj öppnade Trollskogen på Vellingeblomman. På slingrande stigar, i tät grönska gömmer sig mängder av troll och oknytt. Vissa är små och ser faktiskt rätt snälla ut. Andra är stora som hus eller så…


– Vi vill att något nytt ska hända på Vellingeblomman inför varje sommarsäsong. Därför har vi jobbat på Trollskogen under de kallare månaderna och nu är allt klart. Som vanligt är det öppet och gratis för alla. Man får komma hit så ofta man vill och smyga omkring i Trollskogen så länge man har lust, säger Vellingeblommans ägare Dan Tedestål.


Trollskogen ligger i Fantasy Garden, där även Bamses Trädgård, med världens starkaste björn och alla hans vänner, ryms.
Me Trollskogen hoppas Dan Tedestål och hans medarbetare på Vellingeblomman att man har skapat något för barnens ögon. Barnaögon ser och upptäcker mycket mer än vuxnas snabbt skummande och scannande blickar. Vuxna missar ofta de roliga, sagolika och spännande stunderna.


Hittar du de små trollen utanför stubbarna där de bor? Ser du alla troll som har klätt ut sig till granar och andra träd? Hittar du stortrollet som har gömt sig i sin håla? Det enda som syns ovan jord är hans jättestora trollnäsa och noga iakttagande ögon. Kanske ser du inte honom, men han ser dig!
Vågar du ta dig över bron där det glupska trollet väntar på andra sidan? Lugn, han tycker inte att människor smakar gott. Dem han vill åt är naturligtvis de tre bockarna Bruse.
I Trollskogen gömmer sig alla möjliga mystiska troll. För att upptäcka dem får du tassa fram tyst och sakta, med ögonen på skaft! De gömmer sig där man minst anar det.

”Ur VellingePosten nr. 9 2024”

1 MAJ
Fantasy Garden och Trollskogen öppnar!
Träffa våra troll, de dyker upp titt som tätt hos oss hela dagen!

3 MAJ
Leverantörer på plats i Matboden.

4-5 MAJ
25% på alla barrväxter. Träffa våra troll, de dyker upp titt som tätt hela dagen! Leverantörer på plats i både Matboden och Trädgårdsavdelningen.