Farmor Idas Bistro

….

BBQ Weekends – Premiär lördagen 10 april!

Välkomna till Farmor Idas trädgård.

BBQ porkburger på Hampshiregris från Karlsfälts på Österlen. Serveras i durumbröd med vår egen BBQ-sås, picklad lök, inlagd gurka och spanska potatischips. 125:-

Grillad festivalkorv på Hampshiregris från Karlsfälts på Österlen i grillat surdegsbaguette från eget bageri. Serveras med chilimajonnäs, koreansk gurksallad och picklad rödlök samt potatissallad med äpple & vårlök. 99:-

Svensk grillad ryggbiff med kappa, 175g, med grillad saltbakad lök, Idahopotatis, grönsallad och bearnaisesås. 179:-

Bordsbokning sker via e-mail: cafe@vellingeblomman.se eller ring oss på 040-42 96 33.

Observera att med nuvarande restriktioner får endast 4 personer sitta vid samma bord. Är ni fler än 4 personer så kommer vi att placera er på två bord bredvid varandra.

Varmt välkomna!

Köksmästare, Oscar Bäcklund

Dagens rätt

Serveras vardagar (måndag – fredag klockan 11.30 – 15.00)

Till lunchen ingår en sallad på grönsaker från gårdar i vår närhet så långt det går och nybakade surdegsbröd från vårt eget bageri. Vi bjuder även på kaffe och te.

Vuxen 95:-Barn 1-12 år 69:-




Vecka 24
Måndag – Pasta med köttbullar i tomatsås med färsk basilika
Tisdag – Varmrökt lax med dillstuvad potatis
Onsdag – Vår egen rostbiff på fransyska från Dalsjöfors serveras med somrig potatissallad
Torsdag – Hembakad quiche Lorraine med grönsallad och ädelostdressing
Fredag – Burger friday






Kontakt och boka bord

Boka bord via telefon: 040 – 42 96 33 eller mail: cafe@vellingeblomman.se

À la Carte

Serveras
vardagar och helger

Dagens rätt (måndag – fredag) inkl. sallad, bröd, smör och kaffe.

BBQ pork burger med picklad rödlök och inlagd gurka. Serveras med mixsallad och spanska potatischips.

Grönsallad med quinoa, dressing och örtkrutonger inkl. bröd & smör.

Kyckling, quinoa, soltorkad tomat, fetaost och senapsdressing.

Handskalade räkor, kokt ägg och limeaioli.

Bakpotatis med skaldjursröra som fyllning, serveras med mixsallad och vinägrett.

Tomatsoppa med vispad crème fraiche och örtkrutonger. Serveras med hembakat bröd och smör.

Barnmeny
1 – 12 år

Dagens rätt (måndag – fredag) inkl. sallad, bröd & smör.

Pasta med köttbullar och ketchup. Välj mellan 6- eller 12 köttbullar.

Grillad ost och skinkmacka med spanska potatischips.

Tomatsoppa med vispad crème fraiche och örtkrutonger serveras med hembakat bröd och smör.

Pannkakor med jordgubbssylt och vispgrädde.

ÖPPETTIDER

  • Butik

    Måndag - Fredag
    08.00 - 19.00
    Lördag - Söndag (Helgdagar)
    10.00 - 17.00
  • Bistro & Cafe

    Måndag - Fredag
    10.00 - 17.00
    Lördag - Söndag (Helgdagar)
    10.00 - 16.00
  • Café Emil

    Café Emil har flyttat in i Idas Bistros lokaler