Farmor Idas Bistro

Farmor Idas familjemiddag

Farmor Idas familjemiddag, premiär lördagen den 6 februari 😍 !

Vellingeblomman är ett utflyktsmål för hela familjen. Vi kan därför glädjande berätta att ni från och med den 6 februari kan avnjuta en trevlig middag tillsammans med era nära och kära på Farmor Idas Bistro. På lördagar och söndagar erbjuder vi er en två rätters meny där ni väljer mellan helgrillad skånsk gårdskyckling eller svensk rapsgriskarré med klassiska tillbehör serverat vid bordet. Till dessert vår goda äpplepaj med vaniljsås.

Priset är 225 kr för vuxna och 125 kr för barn upp till 12 år. För de minsta har vi en barnmeny som ni kan beställa från på plats. Endast bordsbokning med reservation senast dagen innan klockan 16.00, ankomst mellan klockan 12.00 och 14.00.

Boka bord via telefon: 040-429633 eller mail: cafe@vellingeblomman.se

Observera att med nuvarande restriktioner får endast 4 personer sitta vid samma bord. Är ni fler än 4 personer så kommer vi att placera er på två bord bredvid varandra.

Varmt välkomna!

Köksmästare, Oscar Bäcklund

Dagens rätt

Serveras vardagar ( måndag – fredag klockan 11.30 – 15.00)

Till lunchen ingår en sallad på grönsaker från gårdar i vår närhet så långt det går och nybakade surdegsbröd från vårt eget bageri. Vi bjuder även på kaffe och te.

Vuxen 95:-Barn 1-12 år 69:-

Vecka 4
Måndag – Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och råröda lingon
Tisdag – Panerad stekt rödspätta med kokt potatis, remoulad och mosade gröna ärtor
Onsdag –Pyttipanna på Hampshiregris med stekt ägg och rödbetor
Torsdag – Långtidsbakade tjocka revben med lingonglaze, rostad potatis och yoghurtsås
Fredag – Wallenbergare med potatismos, gröna ärtor, skirat smör och rårörda lingon

Kontakt och boka bord

Bordsbokning sker via e-mail: cafe@vellingeblomman.se eller ring oss på 040-42 96 33.

À la Carte

Serveras
vardagar och helger

Dagens rätt (måndag – fredag) inkl. sallad, bröd, smör och kaffe.

BBQ pork burger med picklad rödlök och inlagd gurka. Serveras med mixsallad och spanska potatischips.

Grönsallad med quinoa, dressing och örtkrutonger inkl. bröd & smör.

Kyckling, quinoa, soltorkad tomat, fetaost och senapsdressing.

Handskalade räkor, kokt ägg och limeaioli.

Bakpotatis med fyllning, serveras med mixsallad och vinägrett. Välj mellan:
-Skaldjursröra
-Kycklingröra med curry, rödlök och purjolök
-Vegetarisk röra med kikärtsröra, svarta oliver, soltorkad tomat, toppad med fetaost.

Tomatsoppa med vispad crème fraiche och örtkrutonger. Serveras med hembakat bröd och smör.

Barnmeny
1 – 12 år

Serveras Lördag – Söndag

Dagens rätt (måndag – fredag) inkl. sallad, bröd & smör.

Pasta med köttbullar och ketchup. Välj mellan 6- eller 12 köttbullar.

Grillad ost och skinkmacka med spanska potatischips.

Tomatsoppa med vispad crème fraiche och örtkrutonger serveras med hembakat bröd och smör.

Pannkakor med jordgubbssylt och vispgrädde.