Farmor Idas Bistro

….

BBQ Weekends – Premiär lördagen 10 april!

Välkomna till Farmor Idas trädgård.

Njut av gott grillat och rökt kött från svenska gårdar i en vacker miljö. Till maten erbjuder vi såväl goda sommarviner och öl från Sibbarps husbryggeri som lokalproducerade lemonader och drycker. I maj får ni smaka på vår brisket, hickoryrökta majskyckling, lingonglaserade långtidsbakade revben och grillad lammkorv. Detta serveras vi med coleslaw, picklad rödlök, spanska potatischips och ett flertal av våra egna grillsåser.

Lördagar och söndagar klockan 11.00 – 15.00

Vuxna 179:-

Barn 1-12 år 89:-

Bordsbokning sker via e-mail: cafe@vellingeblomman.se eller ring oss på 040-42 96 33.

Observera att med nuvarande restriktioner får endast 4 personer sitta vid samma bord. Är ni fler än 4 personer så kommer vi att placera er på två bord bredvid varandra.

Varmt välkomna!

Köksmästare, Oscar Bäcklund

Dagens rätt

Serveras vardagar (måndag – fredag klockan 11.30 – 15.00)

Till lunchen ingår en sallad på grönsaker från gårdar i vår närhet så långt det går och nybakade surdegsbröd från vårt eget bageri. Vi bjuder även på kaffe och te.

Vuxen 95:-Barn 1-12 år 69:-



Vecka 15
Måndag – Köttbullar med potatismos, gräddsås och rårörda lingon
Tisdag – Stekt panerad rödspätta med kokt potatis, remoulad och mosade gröna ärtor
Onsdag – Pasta pomodoro med Prosciutto, Monte Veccio ost och färsk basilika
Torsdag – Paella
Fredag – Fläskstek på Herefordgris från Österlen serveras med kokt potatis, rödkål och skysås

Kontakt och boka bord

Boka bord via telefon: 040 – 42 96 33 eller mail: cafe@vellingeblomman.se

À la Carte

Serveras
vardagar och helger

Dagens rätt (måndag – fredag) inkl. sallad, bröd, smör och kaffe.

BBQ pork burger med picklad rödlök och inlagd gurka. Serveras med mixsallad och spanska potatischips.

Grönsallad med quinoa, dressing och örtkrutonger inkl. bröd & smör.

Kyckling, quinoa, soltorkad tomat, fetaost och senapsdressing.

Handskalade räkor, kokt ägg och limeaioli.

Bakpotatis med skaldjursröra som fyllning, serveras med mixsallad och vinägrett.

Tomatsoppa med vispad crème fraiche och örtkrutonger. Serveras med hembakat bröd och smör.

Barnmeny
1 – 12 år

Dagens rätt (måndag – fredag) inkl. sallad, bröd & smör.

Pasta med köttbullar och ketchup. Välj mellan 6- eller 12 köttbullar.

Grillad ost och skinkmacka med spanska potatischips.

Tomatsoppa med vispad crème fraiche och örtkrutonger serveras med hembakat bröd och smör.

Pannkakor med jordgubbssylt och vispgrädde.

ÖPPETTIDER

  • Butik

    Måndag - Fredag
    08.00 - 19.00
    Lördag - Söndag (Helgdagar)
    10.00 - 17.00
  • Bistro & Cafe

    Måndag - Fredag
    10.00 - 17.00
    Lördag - Söndag (Helgdagar)
    10.00 - 16.00
  • Café Emil

    Café Emil har flyttat in i Idas Bistros lokaler