Tomtebyn – Nordens största julutställning!

Årets höjdpunkt på Vellingeblomman är utan tvekan vår stora julutställning. Den har, sedan vi började 1993, vuxit sig till att bli Nordens största i sitt slag. Varje jul har vi besökare som reser från hela södra Sverige för att uppleva vår magiska Tomteby. En del åker ända från norra halvan av vårt avlånga land, och vi har till och med besökare från Danmark, Norge och Tyskland!

Jul i varje vrå

Redan när du närmar dig Vellingeblommans ljusklädda entré i november och december känner du att här inne är det jul. Under dessa månader hittar du jul i varje vrå av butiken. Från golv till tak maxar vi med ljus, glitter, dekorationer och figurer. Naturligtvis med härlig julmusik i högtalarna.

Tomtebyn

Förutom att julen fyller hela vår butik genom växtavdelningarna, via Matboden, förbi interiöravdelningen och ut i Zoo, så har vi ju även en hel avdelning helt och hållet ägnad åt julen.

Tomtebyn är en sagolik värld där du bland annat hittar våra rörliga figurer som startar när du trycker på en knapp. Här hittar du även vår stora Luvilleavdelning, 1000-tals juldekorationer, magiska kulisser och mycket mycket mer. Att gå Tomtebystigen är som att kliva in i en helt annan värld, fylld av julig magi.

Lämna nappar och önskelista till Tomten

Som vanligt hittar du vår sovande ”snarketomte” i Tomtebyn. Han har hängt fram två säckar där han gärna tar emot barnens önskelistor och nappar.

Mysig utflykt för hela familjen

Oavsett om du kommer hit ensam, med en partner, med din vän eller med hela familjen, så vågar vi lova att ni kommer att ha en härlig och magiskt julig stund hos oss.

Varmt välkomna till Vellingeblomman och Tomtebyn!

Bra att veta

ÖPPEN

Öppen: 30 okt-31 dec
Inträde: Gratis
Tema: Jul