HALLOWEEN

Europas största Halloweenutställning

Vellingeblommans Halloweenutställning är 1 000 m2 och Europas största i sitt slag! Vi bygger den skrämmande skräckrundan själva och varje år utvecklar vi den för att du ska få bästa möjliga upplevelse.

Tidig höst tömmer vi en stor yta i vår plantskola för att börja bygga på spöktunneln, som tar flera veckor att färdigställa. Vi planerar gångarna, bygger ihop egna figurer, snickrar och svetsar, spelar in ljud och kopplar effekter.

Vårt mål är att du som besöker oss ska bli alldeles lagom rädd men framförallt att du ska ha roligt, bli inspirerad och få en spännande upplevelse hos oss.

”Ni har överträffat er självs ännu en gång! Den här var den bästa hittills […]
bättre än de flesta spökhus som tar inträde.”

Kommentar från en besökare 2022-10-10

Snäll och läskig del

Den inledande delen av spöktunneln är lite snällare och utformad för barn. Men tänk på att den fortfarande kan upplevas väldigt skrämmande för de allra yngsta. Det är medföljande vuxens ansvar att avgöra om barnet bör gå in.

Efter en liten bit kommer du till ett vägskäl där du kan välja att följa den ljusa belysningen ut i vår stora Halloweenbutik, eller fortsätta in bakom det svarta skynket där den riktigt läskiga delen börjar.

Den läskiga delen innehåller höga ljud, blinkande ljus och plötsliga rörelser.

Tillbehör till Halloweenfesten

Behöver du en läskig Halloweenkostym, skrämmande dekoration till ditt hem eller bara lite lagom mysiga Halloweenprylar? I vår stora Halloweenbutik hittar du allt du kan tänka dig och lite till.

För den som vill gå all in har vi masker och dräkter, roliga tvålar till badrummet, spöklikt godis, trick or treat-byttor, monster och figurer som skrämmer slag på grannarna, snälla maskeraddräkter till barnen (och hunden!), gnuggisar och ansiktsmålningskit, hårfärger och peruker, mysiga ljus och halvsnälla häxor… Ja du ser, här hittar du verkligen allt du kan tänka dig till Halloween.

Bra att veta

STÄNGT

Öppen: 8/9 – 6/11
Inträde: Gratis
Tema: Halloween
Djur: Nej

Halloweenpumpa med rök i bakgrunden - När är Halloween

När är Halloween egentligen?

Har du koll på vilken dag som är vilken? Vi reder ut skillnaden mellan Halloween, Allhelgonadagen och Alla helgons dag en gång för alla.

Parallellt med Halloweenutställningen är även vår Pumpautställning öppen!

ÖPPETTIDER

 • Butik

  Måndag - Fredag
  10.00 - 19.00
  Lördag - Söndag (Helgdagar)
  10.00 - 17.00

 • Farmor Idas Bistro

  Måndag - Torsdag
  11.00 - 15.00
  Fredag
  11.00 - 18.00
  Lördag - Söndag (Helgdagar)
  11.00 - 16.00

 • Café Emil

  Måndag - Fredag
  10.00 - 18.00
  Lördag - Söndag (Helgdagar)
  10.00 - 16.00