HALLOWEEN

Vellingeblommans halloweenutställning och maskeradbutik

Vellingeblommans Halloweenutställning är 1 000 m2 och Europas största i sitt slag! Vi bygger den skrämmande skräckrundan själva och varje år utvecklar vi den för att du ska få bästa möjliga upplevelse. Tidig höst tömmer vi en stor yta i vår plantskola för att börja bygga på spöktunneln, som tar flera veckor att färdigställa. Vi planerar gångarna, bygger ihop egna figurer, snickrar och svetsar, spelar in ljud och kopplar effekter. Vårt mål är att du som besöker oss ska bli alldeles lagom rädd men framförallt att du ska ha roligt, bli inspirerad och få en spännande upplevelse hos oss.

Spöktunnel med monster och spöken

Halloweenutställningen är separat från vår stora maskeradbutik där du hittar allt till din Halloweenfest och maskerad. I och med att utställningen är separat kan du som inte vill gå spöktunneln, lugnt fortsätta till våra andra delar av butiken. Vi rekommenderar att du besöker vår Halloweenutställning en vardag för att minska trängsel. Blir ni hungriga efter spökrundan kan ni besöka vår Bistro eller Café för en god måltid, fika eller våfflor.

”Ni har överträffat er själva ännu en gång! Den här var den bästa hittills […] bättre än de flesta spökhus som tar inträde.”

– Besökare 2022

Snäll och läskig del i vår spöktunnel

Den inledande delen av spöktunneln är lite snällare och utformad för barn. Men tänk på att den fortfarande kan upplevas väldigt skrämmande för de allra yngsta – där finns både monster och snälla spöken som tittar fram. Det är medföljande vuxens ansvar att avgöra om barnet bör gå in. Efter en liten bit kommer du till ett vägskäl där du kan välja att följa den ljusa belysningen ut i vår stora Halloweenbutik, eller fortsätta in bakom det svarta skynket där den riktigt läskiga delen börjar. Notera att den läskiga delen innehåller höga ljud, blinkande ljus och plötsliga rörelser.

Allt till din Halloweenfest och maskerad i vår Halloweenbutik

Behöver du en läskig Halloweenkostym till din Halloweenfest, skrämmande dekoration till din maskerad eller bara lite lagom mysiga Halloweenprylar? I vår stora maskeradbutik hittar du allt du kan tänka dig och lite till, här finns dräkter för små och stora monster, spöken, häxor, prinsessor, zombies, mumier, skelett och mycket annat.

Halloweengodis till Trick or Treat

För den som vill gå all in har vi masker och dräkter, roliga tvålar till badrummet, spöklikt godis, trick or treat-byttor, monster och figurer som skrämmer slag på grannarna, snälla maskeraddräkter till barnen (och hunden!), gnuggisar och ansiktsmålningskit, hårfärger och peruker, mysiga ljus och halvsnälla häxor… Ja du ser, här hittar du verkligen allt du kan tänka dig till Halloween.

Läs mer om Trick or Treat här

Få idéer till en familjevänlig Halloweenkostym här

Törs du se vår Halloweenfilm??

Bra att veta

STÄNGD

Öppen: Hösten 2024
Tema: Halloween
Djur: Nej

Halloweenpumpa med rök i bakgrunden - När är Halloween

När är Halloween egentligen?

Har du koll på vilken dag som är vilken? Vi reder ut skillnaden mellan Halloween, Allhelgonadagen och Alla helgons dag en gång för alla.

Parallellt med Halloweenutställningen är även vår Pumpautställning öppen!