Fyll hemmet med luftrenande växter

Att växter ger syre känner de flesta till men att växterna även fångar upp gifter som finns i luften är det inte alla som vet.
Vi förespråkar hem fyllda med gröna växter!

Airplants - Luftplantor

Kort om Air plants

Ett flertal växter från Tillandsiasläktet lever som epifyter. Att vara epifyt innebär att växten lever på en annan växt utan att stjäla näring eller vatten ifrån den. Air plants lever av vatten och näring från luften i sina naturliga ståndorter. Som inomhusväxt är den mycket lättskött och dessutom bra som luftrenare.

Skötsel

Air plants vill ha ljus (helst inte direkt solljus, då kan den bli bränd i topparna). En god luftcirkulation är A & O, tänk på att lufta om du har din air plant i en stängd behållare. När det gäller vattning så är det optimala att duscha din airplant en gång per dag med en sprayflaska. Ett annat alternativ är att lägga den i ett vattenbad (max 30 minuter.) Detta kan du göra en gång varannan vecka. Tänk på att basen av din air plant ska torka upp mellan vattningarna annars ruttnar den. Om bladet blir bruna kan du försiktigt pilla bort dessa, det är helt normalt.

Gröna krukväxter

Tidlösa växter som pryder sin plats året runt.

Blommande krukväxter

Här hittar du allt från klassiska mormorsväxter till sorter nya för 2017!

Suckulenter

Årets trendigaste växtgrupp! Vi har växterna du hittar i de senaste inredningsmagasinen.